Een hydraulische waterverzachter

delta 01

De Delta waterverzachters worden aangestuurd door de druk van de waterleiding, zij hoeven dus geen elektrische stroom. Pekelwater, en zeker pekelwaterdampen, en elektriciteit zijn zelden goede vrienden. Dit brengt ook met zich mee dat er geen ingewikkelde programmatie moet gebeuren bij het opstarten van de ontharder. Een vervelende programmatie die u bij elektrisch aangestuurde waterverzachters na elke stroomonderbreking moet herhalen, heeft een Delta waterverzachter dus niet.

Een ander voordeel van een hydraulische waterverzachter is dat hij enkel regenereert wanneer nodig. De accurate waterteller in de Delta waterverzachters registreert elk verbruik en zorgt er voor dat de waterverzachter enkel regenereert als de onthardingscapaciteit bereikt is. De regeneratie van elektrische waterontharders gebeurt tijdsgestuurd, dit wil zeggen dat men het apparaat zo programmeert dat hij enkel 's nacht regenereert. Ook indien de onthardingscapaciteit van het toestel nog niet bereikt is, zal de elektrische ontharder toch de regeneratie starten.

 

 

 

 

 

Een compacte waterverzachter voor huishoudelijk gebruik 

delta 02

De Delta Tibera is een compact duplex-systeem waarbij alles in 1 stijlvolle behuizing zit. Bij een Delta Mosela zitten de 2 modules in een container en het zoutvat bevindt zich in een andere container. Het grote voordeel van een Duplex-systeem is dat dit systeem 24/24 zacht water levert. Een module heeft ongeveer 15 minuten nodig voor een regeneratie, wat zeer weinig is, bij een elektrische waterverzachter is dat al snel 1 tot 2 uur. Bij een Simplex-systeem zal men dan gedurende 15 minuten even over hard water beschikken. Bij een Duplex-systeem regenereren de twee modules nooit tegelijk. Terwijl 1 van de 2 regenereert, levert de andere zacht water. Uiteraard heeft een Duplex-systeem ook een hogere capaciteit.container. Net zoals bij de Delta Isera kunnen beide containers in verschillende posities of op verschillende hoogtes geplaatst worden. Dit geldt ook voor de Delta Garona, waarbij de modules aan de muur gemonteerd kunnen worden en de afzonderlijke zoutbak op de grond kan geplaatst worden.Eén van de uitgangspunten van Delta Water Engineering was om een zo groot mogelijke capaciteit te genereren met een zo klein mogelijk volume en daar is men zeker in geslaagd. De Delta Escalda is een compact simplex-systeem voor huishoudelijk gebruik. Deze waterverzachter past in de keukenkast (foto) of de meterkast van elke woning. De Delta Isera is eveneens een compact simplex-systeem maar met afzonderlijke zoutbak. De zoutbak kan men laag plaatsen zodat hij gemakkelijk kan bijgevuld worden, de simplex-module kan men omwille van de afvoer of de inrichting van de kast hoger aan de wand bevestigen.

 

Een modulair systeem voor industriële toepassingendelta 03

Ook voor industriële ontharding biedt Delta Water Engineering een oplossing. Door meerdere duplex-ontharders parallel te plaatsen kan men een oneindig hoge capaciteit opbouwen. Door bijvoorbeeld 2 maal een Delta Garona te plaatsen in parallelle opstelling krijgt men een Delta Garona 4 en kan men ook de onthardingscapaciteit verdubbelen. Dit geldt ook voor de Delta Ontario Duplex waterverzachter. Vier Ontario Duplex waterverzachters in parallelle opstelling vormen samen een Delta Ontario 8 (foto) en kunnen waterverbruiken van industrieel niveau aan.

Voor een hotel in het Knokke werd in 2011 een Ontario 20 opstelling gebouwd. Dit zijn 10 Ontario Duplex ontharders die samen over 20 harsflessen beschikken. Voor een bedrijf gespecialiseerd in het schoonmaken van tankvrachtwagens die na elk transport gereinigd dienen te worden, bouwde GH Systems een Ontario 24 opstelling. De 24 harsflessen van 12 Ontario Duplex ontharders kunnen meer dan 25 000 liter water per uur ontharden.

 

De meest ecologische waterverzachter

delta 04

Een Delta waterverzachter verbruikt geen elektriciteit.

Een Delta waterverzachter voorkomt onnodige regeneraties. De hydraulische aandrijving zorgt er voor dat de waterverzachter enkel regenereert wanneer de harsen verzadigd zijn. Indien uw waterverbruik gedurende een bepaalde periode lager is dan gewoonlijk zal de Delta ontharder minder regeneraties uitvoeren. Dit in tegenstelling tot een elektrische ontharder die hoe dan ook op een bepaald tijdstip regenereert. Deze onnodige regeneraties bij een elektrische ontharder zorgen ook voor onnodig zout- & waterverbruik.

Een Delta waterverzachter is zeer zuinig op gebied van zout- en waterverbruik tijdens een regeneratie in vergelijking met andere traditionele toestellen.

De producten van Delta Water Engineering worden lokaal geproduceerd en volledig in België gemaakt. Delta waterverzachters dienen dus niet geïmporteerd te worden vanuit China of de Verenigde Staten, wat de ecologische voetafdruk van de Delta waterverzachters beperkt houdt. GH Systems verzorgt de verdeling en technische ondersteuning in België.

 

 

 

 

Andere voordelen van de Delta waterverzachters

  • Alle functies zijn ingebouwd. Men dient enkel de inkomende hardheid en de gewenste resthardheid in te stellen.
  • De zelfreinigende filter van 80µm is standaard aanwezig en voorkomt dat vuildeeltjes de besturingsklep binnendringen.
  • De eenvoudige opbouw garandeert een eenvoudige plaatsing en een goedkoop onderhoud.
  • Gemaakt van corrosiebestendige materialen.
  • Volledig food-graded.
  • Alle Delta waterverzachters zijn individueel getest.